pondelok 27. mája 2013

Ockov anjelik : Shani Petroffová - Recenzia

Anotácia:
„Mama vždy hovorievala, že môj otec je diabol. Nikdy som netušila, že to myslí doslova.“ Angelin otec, známy tiež ako Diabol, chce byť súčasťou jej života. Svojej dcére ponúka, že jej môže dať čokoľvek, po čom jej srdce zatúži – dokonca aj popularitu alebo rande s Colem Danielsom, chlapcom, do ktorého je Angel už dlho zamilovaná. Ale ona má svoje podmienky – otec musí prestať s diabolským biznisom a zbaviť sa svojich špeciálnych schopností. Podarí sa im dvom uzavrieť dohodu? Získa Angel všetko, po čom túži?
  • Autorka: Shani Petroffová
  • Originálny názov: Bedeviled: Daddy´s Little Angel
  • Počet strán: 245
  • Diel: prvý
  • Preložila: Zuzana Lorková
  • Vydavateľstvo: CooBoo ; Albatrosmedia
  • Moje hodnotenie: 3,5/5
Knižka začína tým, že Angel oslavuje svoje narodeniny. Popritom sa teší a spolu s jej najlepšou kamarátkou Gabi oslavujú. Angel si praje na narodky ísť na koncert dievčenskej skupiny Mara´s Daughters. Mama jej to samozrejme nechce dovoliť. Keď ju už skoro, po prehováraní pustí, príde najmenej očakávaná návšteva. Všetko sa razom zmení.

Hneď sprvu ma sklamala jedna vec. Hlavná hrdinka má len trinásť rokov. V prvých kapitolách sa to odrážalo aj na jej správaní. Bohužiaľ to neprestávalo a pokračovalo do konca knihy.  Pravdaže, čo sa dá čakať od trinásť ročnej baby ? Nuž, každý sme taký určite boli. Aj keď sa vám to tak možno zdá, nie je to až také zlé. Dá sa to ľahko zvládnuť. Keď si predstavím, že má napríklad pätnásť - šestnásť, tak je to iná káva. 

Vedľajšie postavy boli zvládnuté obstojne a neprekážali mi. Až na jednu hviezdu. Courtney. Jáj, to bolo také dievča, ktoré hneď ako sa zjavilo na scéne mala som ju chuť roztrhať na cimpr - campr. Nepríjemné to bolo a k tomu tak povrchné. Hrozné niečo. Alebo aj povedzme samotná Angel niekedy bola vážne detinská. Nechala Courtney robiť všeličo a nechala to tak, aj keď to nechcela.Angelin otec je tiež taký výkvet. Doslova sa zjaví len tak bez ohlásenia po trinástich rokoch a žiada svoju dcéru o vzťah a o to, aby sa spoločne viac spoznali. Nič hrozné by na tom  nebolo, keby že jej otec nie je pánom pekiel. Diabol. Lucifer. Lou. 


Kniha je to jednoduchá, nemá moc zložité slová, myšlienky a dialógy. Taký priemer. Je to taká viac - menej oddychová kniha. Číta sa strašne ľahko. Čo som bola prekvapená, tak vôbec nie je nudná. Autorka ju doplnila vtipnými scénkami, pri ktorých sa s chuťou zasmejete.



Každopádne sa mi páčila a určite sa chystám prečítať aj zvyšné diely. Snáď budú o niečo lepšie a autorka nás prekvapí.

Ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia za poskytnutie recenzného výtlačku. 
Knihu si môžete kúpiť TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Každý komentár poteší. :))